שירה דיוק, מאמנת אישית ויועצת זוגית
איזו זוגיות מוצלחת יותר, זוגיות בה רב הדמיון בין תכונות האיש והאישה או זוגיות בה רב השוני על הדמיון?
שאלה זו רלוונטית לבחירת בן/ת זוג וגם לחיי הזוגיות עצמם.
כאשר יש דמיון רב בין בחור ובחורה שמתחילים להכיר, אז השיח המשותף בא יותר בקלות, ישנם יותר נושאים משותפים, חוויות דומות וכל זה יפה ונהדר אך רק לחיבור הראשוני. רק לדייטים הראשונים. אם בני הזוג לא ישכילו לקחת את הדברים לעומקים, להרחיב את השיח ולהגיע לשיח פנימי, להגיע לנושאים חדשים- אזי המערכת הזוגית הזו תישאר רדודה, תדשדש במקום. אם בני הזוג לא ישקיעו ביצירת זוגיות הקשר הזוגי לא יצלח על אף הדמיון הגדול.
כלומר דמיון בין בני הזוג אינה תעודת ביטוח לקשר נהדר שייוצר. קשר נהדר נוצר כאשר מתמסרים ויוצרים אותו. הדמיון יסייע רק בחיבור הראשוני.
ומה קורה אצל זוג נשוי?
“לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו”.
מה פירוש כנגדו? מולו. נשמע כמו משהו קצת שלילי… מסביר הנצי”ב: אין האישה נבראה כדי לצערו. הניגוד יהיה לו לעזר. חשבת שהתכונה השונה לא מתאימה לך? לא! ההיפך הזה יהיה לעזר בכנגדו. במה שתהיה מנגדתו-זה יהיה לעזר. בשעת הרוגז, כשהיא נגדו אח”כ נראה היתרון.
כלומר, יש זוגיות של בעל ואישה שהיא עושה ודוגלת בכל אשר יאמר בעלה. אם בעלה מקבל החלטה שגויה, היא לא תביע דעתה, לא תתקן אותו אלא תלך איתו. ואז יפלו שניהם יחד.
לעומת זאת בזוגיות בה האישה תהיה כנגדו, בדעה מנוגדת לשלו, היא יכולה ממש להציל אותו. אולי באותו רגע אומר הנציב יהיה כעס ורוגז עליה, למה היא לא תומכת בי, למה היא מתנגדת לדעתי וכדו, אבל לאחר מעשה הוא יבין שהכנגד הזה עזר לו ואולי אפילו הציל אותו כמו בסיפור של און בן פלט שאשתו מנעה ממנו להצטרף לקרח ועדתו.
למך לקח לו שתי נשים: שם האחת עדה ושם השניה צילה..
כשהתורה קורת למישהי בשם יש לזה משמעות.
עדה- להסיר מהדרך. לעדות מן הדרך.
וצילה- מה שאתה עושה היא עושה. כמו צל, היכן שתרים ידך, הצל יהיה איתך באותה צורה.
שני אופני עזר לאיש- מסכימה איתו והולכת אחר רוח האיש. זו צילה. אישה שיושבת בצילו. היתרון בזוגיות זו זה השקט התמידי, אין וויכוחים, אין חילוקי דעות… אך לא זו הדרך לגדול. More of the same
ויש השנית שאינה מניחה לו ללכת אחר רצונו. אישה שהיא עדה. ה-כנגדו היא היותר מיוחדת. החשובה. המיוחדת היא ה-לעזר. זוגיות זו מביאה את בני הזוג לעבודה פנימית, לקחת נשימה לפני ששופטים האחד את השני. לדון את השני לכף זכות. לחפש את היתרון ב’כנגדו’ וזה מוביל לחיבור איתן וכך בני הזוג גדלים ועולים בקומות הנפש.
אז רגע לפני שכועסים ומתרגזים על בן/ת הזוג, עצרו קחו נשימה ושאלו עצמכם, איך אוכל להפוך את ה’כנגדו’ לעזר. ככל שתצליחו יותר להבין שה’כנגדו’ זו הברכה כך הזוגיות שלכם תעלה ותצמח.