ענת לוברבום, יעוץ והכוונה להורים ומורים
החופש הגדול בפתח.
הילדים בשמחה וששון סופרים את הדקות.
ההורים בבהלה וחשש.
מה יהיה ללא המסגרות לילדים.
מה הם יעשו? והחשש הכי גדול של ההורים – השעמום. ולמה שיכול להיות בעקבותיו.
הפחד מהשעמום משתק אותנו ומביא אותנו להתכונן למלחמה של חודשיים.
אנחנו מכינים את עצמנו נפשית ועושים טבלה של מה עושים כל יום ומוציאים המון אנרגיה ומשאבים שלא תמיד מתאימים לנו.
ולמרות המאמצים הגדולים של הפגת השעמום וההכנות הרבות אנחנו אף פעם לא מצליחים במלחמה הזו ומוצאים את עצמנו בניסיון לשרוד את החופש הגדול ומייחלים לסיומו.
וזה לא סתם, מלכתחילה הגישה היא מלחמתית, אנחנו נמצאים בעמדה בה אנו מנסים לגייס את כל התותחים הכי כבדים שיש כדאי לצלוח אותה.
כשאנחנו מתכוננים למלחמה. הילדים קולטים שהמלחמה בפתח ומתגייסים גם לשדה הקרב עם השריר הכי חזק שלהם – הרצון שלהם.
כך שאם הם לא רוצים לעשות משהו או להקשיב לנו לא יעזור לנו כלום, אפילו לא האטרקציה שבחרנו לעשות באותו יום.
הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו במקומות הכי כיפים בעולם אבל המלחמה עם הילדים הופכת את כל הבילוי לסיוט ואנחנו בכלל מצטערים שיצאנו מהבית.
אז מה אפשר לעשות? איך אפשר בכל זאת ליהנות בחיק המשפחה בחופש.
דבר ראשון צריך לשנות את כל החשיבה כלפי החופש הגדול, לא כשדה קרב ומלחמה אלא הזדמנות שלנו ההורים ליהנות בחיק המשפחה ולהיות כולם יחד. לשאול את עצמנו איך לנו ההורים יהיה נעים וטוב. כי כשלהורים טוב גם לילדים טוב (זאת לא קלישאה בכלל). כשהשדר מתהפך והוא כבר לא שדר של מלחמה אלא שדר הפוך לגמרי של הנאה ושמחה, זה השדר שהילדים קולטים וגם הם שמחים ונהנים. לדוג’ לצאת לטיול משפחתי כי לנו ההורים זה כיף ונעים ולא כי עכשיו צריך להילחם בשעמום.
וברגע שהשדר שלנו מתהפך ואנחנו מסתכלים על החופש הגדול כהזדמנות לכיף ושמחה בחיק המשפחה ולא של מלחמה, אנחנו מרווחים את כל הציפורים במכה אחת: לא צריך להוציא כספים מיותרים על דברים שאנחנו בכלל לא רוצים, גם אנחנו נהנים וגם הילדים.
בהצלחה וחופש נעים
ענת