פרשת במדבר: “טוב שכן טוב מאח רחוק!”

ניסים אשכנזי, פסיכותרפיסט לכאב פיזי ורגשי. מייסד בית מדרש “באור פניך”

אומנם כל ישראל אחים, קל וחומר חברים אבל לפי הפרשה רואים שלשכן תפקיד מרכזי בהעברת מסרים שליליים או חיוביים  – גלויים ובעיקר סמויים על חיינו. איפה אתה רוצה לגור אחי? במקום שיהיה לך כיף? שיעודד מימוש עצמי? חברה זורמת עם ראש טוב? בלי לומר או, אלא בעיקר חברה שתעודד לימוד תורה העמקה בקשר שלנו מול ריבונו של עולם בגישה כללית, ארץ ישראלית שמנכיחה את הטוב ולא מתביישת לבקר את מומיה אבל בפרופורציה לעומת כל הטוב שיש?

רש”י במדבר פרק ג’

(לח) משה ואהרן ובניו – וסמוכין להם דגל מחנה יהודה, והחונים עליו יששכר וזבולון, טוב לצדיק טוב לשכנו, לפי שהיו שכניו של משה שהיה עוסק בתורה, נעשו גדולים בתורה, שנאמר (תהלים ס’, ט’) יהודה מחוקקי, ומבני יששכר יודעי בינה וגו’ (דה”י א’ יב לג) מאתים ראשי סנהדראות, ומזבולון מושכים בשבט סופר (שופטים ה’, י”ד):

רש”י על הפרשה אומר שבחירה טובה בעניין השכנות היא מערכת של יחסי גומלין. כולם זוכים מהאור של התורה ומהמעשים הטובים. הסיבה – התורה היא כוח אלוקי שמתגלה כאן במציאות כל עוד לומדים אותה. כשם שבעולם הפיזי כאשר משחררים בושם טוב לאוויר כולם נהנים או כשם שחברת החשמל מדליקה אורות ברחובות,  כך גם אנו נהנים מהאור של התורה והמעשים הטובים.

יהי רצון שנשכיל ללמוד תורה, להגביר מעשי חסד, לעבוד על המידות כך ששכנינו מבית ומחוץ יהנו מהאור הזה וישפיעו חזרה במאור תורה בבחינת “טוב לצדיק טוב לשכנו”.

 

שבת שלום

באור פניכם

ניסים אשכנזי

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top
גלילה למעלה