“והקימותי את ברכתי ביני ובינך ובין זרעך אחריך לברית עולם”

הרב שלומי פולמן, מאמן אישי, יועץ זוגי ומיני

המילה המנחה בפרשה היא “ברית”, מילה זו חוזרת מספר רב של פעמים, זו דרך אלוקית להדגיש ולמרקר עבורנו את תשומת הלב לדגשים שהכתוב מציב בפנינו.

כאשר הייתי צריך לבחור שם לספר שלי בנושא זוגיות הייתה התלבטות באיזה מושג להשתמש שיופיע בכריכה. ביטויים שונים יש בעניין: איש ואישה, בעל ורעיה, גבר ואישה, נשוי ונשואה, הסכם קידושין, זוגיות או ברית נישואין. כל ביטוי והקשרו יכול לבטא קונוטציה אחרת, תלוי במקום והזמן שבו נאמרים. יתכן וכל ההקשרים נכונים ומבטאים צדדים שונים של אותו דבר, בדגש על פן מסוים בקשר הזוגי, וייתכן גם והשקפות עולם שונות זו מזו יתנו פרשנות חיובית או שלילית לאותו מושג. לדוגמה: “ברית נישואין” לעומת “זוגיות”, מהי ברית? ומהי זוגיות? איזה ביטוי מילולי מדויק יותר לבטא קשר אידיאלי בין בני זוג?

ברית היא ביטוי לקשר מחייב ארוך טווח, כדברי הנביא מלאכי “והיא חברתך ואשת בריתך” (ב’, י”ד). ברית זה לא רק הסכם הדדי בין הצדדים אלא ביטוי לנאמנות והליכה משותפת בכל מקרה ובכל אתגר. הסכם יכול להיפרם כאשר אחד הצדדים מרגיש חסר ונפגע בשל השותפות בהסכם.

ברית, לעומת זאת, תשקף הבנה הדדית שהולכים יחד יש באש ובמים לעבר עתיד משותף, ללא קשר לקשיים המזדמנים או האתגרים שכל אחד מביא איתו באישיותו או בהתנהגותו לתוך הקשר.

“זוגיות” יכולה להתפרש כשניים נפרדים שכעת יוצרים ביניהם קשר משותף. אין בה דווקא דגש על המחויבות או המשפחה שנקים, ודאי שלא אידיאל וערך גבוה כמו לדוגמה במילה “קידושין” מלשון קדושה.

השפעות חברתיות ותרבותיות מעצבות בנו תודעה ויחס, ובעזרת נתינת שם תואם ניתן למסגר עבורנו ועבור הדורות הבאים מהו היחס המדויק יותר לדבר החשוב והמשמעותי  בחייו של האדם הבוגר. הזוגיות  היא הדומיננטית ואינטנסיבית ברמת היומיום מה שמצריך התבוננות וטרמינולוגיה תואמת ומרוממת.

בעזרת “השם” נעשה ונצליח.

שלומי פולמן מאמן אישי ויועץ זוגי ומיני.

מחבר הספר “זוגיות ממבט ראשון”

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top
גלילה למעלה